Opracowanie innowacyjnych produktów słodzonych glikozydami stewiolowymi w kontekście profilaktyki cukrzycy stanowiących odpowiedź na aktualne trendy konsumenckie
Celem niniejszego projektu pt. Opracowanie innowacyjnych produktów słodzonych glikozydam stewiolowym w kontekście profilaktyki cukrzycy stanowiących odpowiedź na aktualne trendy konsumenckie jest przeprowadzenie prac BR przezZAKŁAD PRODUKCJI CIAST, CUKIERNIA CORA DOROTA SUMERA, HALINA SUMERA w zakresie opracowania 3prototypów produktów słodzonych stevią tj. 1. ganasz owocowy do wyrobów czekoladowych, 2. pianka, 3. pralinka z ganaszem owocowym opracowane w trzech wariantach smakowych, a następnie wdrożenie wyników prac rozwojowych do własnej działalności gosp. przez rozpoczęcie produkcji innowacyjnych produktów. Okres realizacjiprojektu to 1.09.201930.06.2021.Projekt dotyczy innowacji produktowej.Wskazane cele zostaną osiągnięte dzięki realizacji zadań zaplanowanych w niniejszym projekcie:1.Badania przemysłoweOpracowanie receptury cukierniczej i stworzenie prototypów produktów.2.Badania przemysłoweAnaliza chemiczna w połączeniu z badaniami fitochemicznymi, antyoksydacyjnymi i standaryzacją.3.Wdrożenie Złożenie wniosku o udzielenie patentu oraz wprowadzenie wyników prac rozwojowych do własnej działalności gospodarczej poprzez rozpoczęcie produkcji innowacyjnych produktówCele operacyjne:1 Komercjalizacja uzyskanych w wyniku realizacji projektu badań i uzyskanych prototypów 3 produktów tj. 1. ganasz owocowy do wyrobów czekoladowych, 2. pianka, 3. pralinka z ganaszem owocowym opracowane w trzech wariantach smakowych.2 Złożenie wniosku o uzyskanie patentu na 3 innowacyjne produkty w terminie 12 miesięcy od daty zakończenia realizacji projektu.3 Rozpoczęcie regularnej sprzedaży 3 innowacyjnych produktów w terminie 12 miesięcy od zakończenia realizacjiprojektu min. 13 000 kgrok. Metoda pomiaru: faktury sprzedażowe, dokumenty magazynowe.4 Osiągnięcie zysku z operacji na poziomie: 582 572,18 zł w wyniku realizacji Projektu wartość osiągnięta w 2024 r,stanowi sumę zysków z lat 20192024. Metoda pomiaru: faktury sprzedażowe, historia operacji
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.