Szkolenia czas start
Celem gł. proj. jest podnies. kwalif. i/lub kompet. zawod. 108 osób( 58K+50M z czego 50% stanowią os. w wieku 50 lat i więcej, os. z niskimi kwalif.)w wieku 18 lat i więcej, uczących się, pracujących lub zamieszk. w rozum.przepisów KC na obsz. woj.świętokrzyskiego, kt. z własnej inicj. chcą wziąć udział w kursach umożliwiających uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych oraz kursach i szkoleniach przygotowujących do kwalifikacyjnych egz. czeladniczych i mistrzowskich, organizow. w okresie od 01.10.2019 do 30.04.2022 r. co przyczyni się do poprawy ich sytuacji i konkurencyjności na rynku pracy. W proj.udział wezmą os spełniające kryt. Gr doc.:min. 50% uczest. to os. 50+ oraz z niskimi kwalif.- ONK (wykszt. ISCED 2 włącznie). Główne wskaź. rezult. i prod. to: *L.osób, które uzyskały kwalifikacje w ramach pozaszkolnych form kształcenia–87osób(41K+46M) *L.osób uczestniczących w pozaszkolnych formach kształcenia w programie – 108 osób(58K,50M) *L.osób w wieku 50 lat i więcej oraz ONK, które otrzymały wsparcie w ramach proj.- 54 os.(30K i 24M) Formy wsparcia: 9 szkoleń: – Szkolenie „Kurs spawania metodą TIG 141-1” – Wizaż i stylizacja -Cukiernik – Kierowca kat.C – Operator koparko-ładowarki, wszystkie, klasa III (2edycje) – Kurs wypieków słodkich z elementami dekorowania (2 edycje) – Pracownik administracyjno-biurowy (akredytacja Kuratora Oświaty) Realiz.:10.2019 r. -30.04.2022 r. Biura projektu będą znajdować się w Końskich, Kielcach i Starachowicach. Dofinansow.: 285 020,00 zł, wkład własny 13,03% k.kwalifik.= 327 740,00 zł
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.