Podnoszenie konkurencyjności firmy CUKIERNIA "JĘDRUŚ" w oparciu o projekt wzorniczy innowacyjnego zestawu naturalnych, pozbawionych konserwantów produktów piekarniczych.
SA 42799(2015/X) Celem projektu firmy JĘDRUŚ jest opracowanie wzornicze innowacyjnego zestawu naturalnych, pozbawionych konserwantów produktów piekarniczych o podwyższonych właściwościach zachowywania świeżości dzięki zastosowaniu unikatowego zaczątka piekarniczego opracowanego według własnej nowej receptury. Ze względu na istotne znaczenie wzornictwa w zakresie projektowania linii produktów piekarniczych konieczne jest zrealizowanie czynności, zgodnie z komponentem obligatoryjnym poddziałania PO IR 2.3.5., doradztwa polegającego na przeprowadzeniu profesjonalnego procesu projektowego mającego na celu opracowanie nowych projektów wzorniczych, dzięki którym wdrożone zostaną nowe produkty. Doradztwo to obejmować będzie wsparcie opracowania wzorniczego podczas poszczególnych faz projektu: 1. Diagnoza wstępna (zrealizowana ze środków własnych) 2. Synteza i analiza (doradztwo w zakresie opracowania założeń wzorniczych) 3. Konceptualizacja (doradztwo w opracowaniu wzorniczym) 4. Walidacja koncepcji (doradztwo w opracowaniu briefu wzorniczego) 5. Projekt podstawowy 6. Projekt wykonawczy 7. Testowanie prototypu (doradztwo m.in w zakresie prowadzenia badań focusowych) 8. Doskonalenie i dokumentowanie Po zakończeniu procesu projektowego zostanie zrealizowana część inwestycyjna projektu. Przewiduje się poniesienie wydatków objętych regionalną pomocą inwestycyjną, tj. zakup środków trwałych w ramach realizacji zadań w projekcie.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.