Powstanie centrum B+R w firmie Winnice Kojder celem prowadzenia prac badawczo - rozwojowych przy wykorzystaniu pierwszej w Polsce grawitacyjnej metody produkcji wina
Przedmiotem projektu jest stworzenie w firmie Winnice Kojder S.C Artur, Anna i Marek Kojder laboratorium badawczo-rozwojowego. W związku z realizacją projektu zostanie stworzone nowe miejsce pracy w dziale B+R, co przy współpracy Anny Kojder oraz jednostki naukowej (ZUT) pozwoli na prowadzenie działalności badawczo-rozwojowej w zakresie tematycznym „Poprawy jakości wina”. Projekt będzie się składał z poniższych paneli badawczych: – Mniejszej zawartości siarki – Mniejszej ilości tlenu – Większej zwartości CO2 – Mniejsza zwartości polifenoli – Wyższa zawartość antocyjany – Wino grawitacyjne – obniżenie mętności w winie. Infrastruktura pozwoli na prowadzenie prac B+R w zakresie niestosowanych wcześniej rozwiązań technologicznych na obszarze Polski z zakresu grawitacyjnej produkcji wina. Etapy realizacji projektu i zakres rzeczowy będą się składać z 1. Budowy laboratorium oraz 2. Zakupie wyposażenia laboratorium. Projekt zostanie zrealizowany w terminie 02.01.2021 – 31.12.2022. Dzięki prowadzonym konsultacją z ZUT wnioskodawca wie, że zakres planowanych prac B+R i wprowadzenie nowych rozwiązań jest możliwe do osiągnięcia z naukowego punktu widzenia i ze względu na różnorodność stosowanych w takiej produkcji rozwiązań ma potencjał badawczy.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.