Zawodowcy
CEL: Zwiększenie szans na zatrudnienie 36U(18K,18M), wzrost kompetencji 3N(3K,0 M) oraz wzrost jakości kształcenia w Technikum ZDZ w Lublinie- Filia w Kraśniku, m.in. poprzez zaj. specjalistyczne dla U, szkol. dla N oraz doposażenie bazy dydakt. ww. szkoły do 31.12.2018r. Główne rezultaty: Liczba N kształcenia zawodowego oraz IPNZ, którzy uzyskali kwalifikacje lub nabyli kompetencje po opuszczeniu programu-3 L. szkół i placówek kształcenia zawodowego wykorzystujących doposażenie zakupione dzięki EFS-1 GD jest: A) 36U(18K,18M z Technikum Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Lublinie Filia w Kraśniku, z kierunku „Technik żywienia i usług gastronomicznych”. Jest to SZ, która osiąg. wyniki powyżej średniej w WL. Jednocześnie jest to GD, która ma niskie szanse na podjęcie zatrudnienia ze względu na: -niedostosowanie wiedzy i umiejętności do potrzeb rynku pracy; -brak odpowiednich, poszukiwanych na rynku pracy kompetencji -niską jakość kształcenia w SZ wynikającą z niedoposażenia bazy dydakt. -niewystarczającą jakość kształcenia wynikającą z nieadekwatnych do potrzeb kompetencji i kwalifikacji N. B)3N zawodu/ instruktorów praktycznej nauki zawodu(3K,0M) z ww. szkoły. Jest to GD, która wykazuje deficyty wiedzy/kompet. m.in. w zakresie carving, nowoczesne techniki kulinarne Są to os. które nisko oc. swoje kompet./kwalifik. z niektórych obszarów i chciałyby je podwyższyć. Zadania: 1. Kurs dla N-nowe trendy w sztuce kulinarnej. 2. Kurs dla N – Carving – kurs I I II stopnia. 3. Kurs dla N- Szef kuchni. 4. Kurs dla N-Sommelier. 5. Kurs dla N-Nowoczesne techniki kulinarne. 6. Studia podyplomowe dla N- Zarządzanie Jakością i Bezpieczeństwem Zdrowotnym Żywności. 7. Zajęcia specjalistyczne dla U –Nowoczesne techniki kulinarne. 8. Zajęcia specjalistyczne dla U -Carving I i II stopień. 9. Zajęcia specjalistyczne dla U – Szef kuchni. 10. Kurs dla U-Barman/kelner. 11. Kurs dla U –Dietetyk. 12. Staże dla U.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.