Przeprowadzenie prac B+R celem opracowania innowacyjnej technologii propagacji drożdży szansą na rozwój firmy
Celem wnioskowanego projektu jest przeprowadzenie działań badawczo-rozwojowych w przedsiębiorstwie, celem opracowania nowej technologii propagacji drożdży. Wnioskodawca w ramach realizacji projektu opracuje technologię która pozwoli na nadanie tworzonym napojom walorów smakowych, podniesienie ich jakości, a także uzyskanie właściwości prozdrowotnych. Wnioskodawca jest na etapie zakończenia realizacji projektu, na które otrzymał dofinansowanie, w zakresie uruchomienia własnego browaru i aktualnie rozpoczyna produkcję piw rzemieślniczych, w tym nowatorskiego piwa bezglutenowego. Celem dalszego rozwoju, wnioskodawca podjął decyzję o przeprowadzeniu badań w zakresie opracowania innowacyjnej technologii. Realizacja projektu we współpracy z ośrodkiem naukowym oraz przedstawicielami jednostki naukowej pozwoli na uzyskanie transferu wiedzy pomiędzy światem nauki a MŚP.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.