„Makaron dla Diabetyków (IG40) - PASTA FOR DIABETICS (GI40)”
SA 42799(2015/X) Przedmiotem projektu jest wdrożenie innowacyjnego produktu: Makaronu dla diabetyków IG40. W wyniku przeprowadzonych prac B+R opracowana została innowacyjna w skali międzynarodowej receptura umożliwiająca uzyskiwanie w procesie produkcji makaronu o bardzo niskim indeksie glikemicznym z wykorzystaniem metody ekstruzji niskotemperaturowej oraz zastosowaniem surowców, które posłużą do wzbogacenia go o cenne związki i pierwiastki biogenne. Prace badawcze ukierunkowane były na eliminację podstawowych ograniczeń związanych z obecnie dostępnymi produktami z zakresu makaronów przeznaczonych szczególnie dla diabetyków. Dostępne są na rynku makarony z niższym indeksem niż tradycyjne produkty (obecny stan techniki), jednak nie przypominają one w smaku tradycyjnych makaronów pszennych. W wyniku realizacji projektu wprowadzona zostanie innowacja produktowa, dzięki której firma poszerzy swoją strukturę asortymentową i zwiększy poziom sprzedaży na rynku międzynarodowym.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.