Wdrożenie autorskiej technologii wytopu tłuszczu metodą suchą
Projekt planowany do realizacji przez Zakłady Tłuszczowe „Werbliński” Sp. z o.o. w ramach poddziałania 3.2.2 POIR dotyczy inwestycji technologicznej, mającej na celu wdrożenie własnej nowej technologii, uruchomieniu na jej podstawie wytwarzania znacząco ulepszonych towarów oraz zapewnieniu warunków dla prowadzenia produkcji tych produktów. Innowacja będąca przedmiotem wniosku ma postać linii do wytopu tłuszczów i służy produkowaniu znacząco ulepszonych towarów. Głównym celem projektu jest wdrożenie przez Wnioskodawcę linii do wytopu tłuszczu, składającej się z zespołu kotłów, mobilnego urządzenia załadunkowego oraz rynny spustu tłuszczu. W wyniku realizacji projektu nastąpi wdrożenie na rynek gamy produktów z tłuszczu zwierzęcego o lepszych parametrach fizykochemicznych i lepszych własnościach ocenianych organoleptycznie. Niższa liczba kwasowa ma zostać osiągnięta przy każdym rodzaju surowca. Gotowy wyrób powstanie przy wykorzystaniu niższych zasobów energetycznych i gazowych, a sam proces produkcyjny odbywać się będzie szybciej, co przy produktach pochodzenia zwierzęcego ma ogromne znaczenie ze względu na szybką utratę świeżości.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.