Opracowanie procedury oraz technologii produkcji wołowiny dojrzewającej na sucho oraz burgerów z wykorzystaniem innowacyjnej technologii mrożenia kriogenicznego dla firmy KABANOSIK.
Przedmiotem projektu jest: 1. opracowanie znacząco ulepszonej procedury oraz technologii produkcji wołowiny dojrzewającej na sucho z wykorzystaniem innowacyjnej technologii mrożenia kriogenicznego;2. opracowanie receptury oraz procedury produkcji burgerów wołowych z wykorzystaniem innowacyjnej technologii mrożenia kriogenicznego;3. zakup środka trwałego specjalistycznej szafy do mrożenia. W ramach przeprowadzonej usługi BR, zostanie opracowanych łącznie 5 rodzajów produktów: 3 rodzaje steków wołowych dojrzewających na sucho A. steki bez kości zapakowane w technologii VAC i SKIN przechowywane chłodniczo; B. steki z kością zapakowane w technologii VAC i SKIN przechowywane chłodniczo; C. steki mrożone kriogeniczne zapakowane w technologii VAC i SKIN, 2 rodzaje burgerów A. burgery świeże dla restauracji; B. burgery zapakowane w technologii VAC lub SKIN mrożone kriogeniczne. Przedsiębiorstwo Kabanosik opracuje i wdroży na rynek znacząco ulepszone produkty na bazie wołowiny, kategorii premium, dla klienta wymagającego, gotowego zapłacić za produkt o szczególnych walorach smakowych i właściwościach odżywczych. Projekt będzie realizowany w okresie od grudnia 2021 do maja 2023 r. Wykonawcą usługi jest Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.