Utworzenie browaru z wykorzystaniem innowacyjnego aparatu do aromatyzacji i filtracji napojów i wdrożenie innowacji produktowej.
Celem projektu jest wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa, który nastąpi dzięki poszerzeniu dotychczasowej działalności firmy o działalność browarniczą dzięki utworzeniu warzelni wyposażonej m.in. w innowacyjny aparat do filtracji i aromatyzacji napojów oraz opracowaniu i wdrożeniu nowego napoju bezglutenowego – prozdrowotnego piwa wytworzonego w oparciu o słód gryczany. Napój dedykowany będzie przede wszystkim dla osób z nietolerancją i alergią na gluten oraz chorującym na celiakię. Główne cele projektu osiągnięte zostaną przez cele szczegółowe, a więc wdrożenie innowacji procesowej, produktowej, utworzenie nowych miejsc pracy. Wdrożenie wskazanych innowacji do działąlności gospodarczej Wnioskodawcy bezpośrednio przyczyni się do wzrostu konkurenycjności regionu woj. śląskiego.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.