Opracowanie inteligentnego systemu zapobiegania stratom oraz monitoringu jakości pracy sieci restauracji szybkiej obsługi
Celem projektu jest zaprojektowanie i stworzenie kompleksowego narzędzia informatycznego służącego zapobieganiu stratom i monitorowaniu jakości obsługi w restauracjach szybkiej obsługi (ang. Quick Service Restaurant – QSR, pot. „Fast Food”). System, dzięki wykorzystaniu metod nauczania maszynowego oraz splotowych sieci neuronowych, pozwoli na jednoczesne przetwarzanie danych transakcyjnych i obrazu wideo w celu automatycznego tworzenia wskaźników istotnych pod kątem procesu zarządzania tego typu restauracjami. System pozwoli monitorować i analizować w sposób ciągły wskaźniki (m.in.): • szybkość obsługi • zliczanie klientów • czystość stolików • bezpieczeństwo szuflady kasowej • bezpieczeństwo / drożność drzwi ewakuacyjnych / tylnych • liczenie ilości samochodów na parkingu / w kolejce do “drive through” • zgodność zachowania pracownika z polityką firmy (odpowiedni ubiór, korzystanie ze smartfona) System będzie rozproszony, a wskaźniki będą zliczane dla każdego punktu sieci osobno, na podstawie rzeczywistych danych z każdej lokalizacji, przy użyciu obecnej w punkcie gastronomicznym Infrastruktury IT. System zostanie wdrożony do własnej działalności Wnioskodawcy, a na podstawie wyników projektu uruchomiona zostanie nowa usługa – ciągłego monitoringu w/w wskaźników i faktycznego pomiaru ich wartości. zgodnie z art. 25 rozporządzenia KE nr 651/2014 z dnia 17 czerwca 2014 r. uznające niektóre rodzaje pomocy za zgodne z rynkiem wewnętrznym w stosowaniu art. 107 i 108 Traktatu (Dz. Urz. UE L 187/1 z 26.06.2014));
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.