Dywersyfikacja działalności przedsiębiorstwa poprzez uruchomienie Browaru Bałtów produkującego innowacyjne produkty piwne
Celem projektu jest wprowadzenie na rynek krajowy i ponad krajowy innowacyjnych produktów piwnych – piwa miodowo-propolisowego, wykazującego duże właściwości prozdrowotne dla konsumenta (w kontekście przeciwdziałania chorobom cywilizacyjnym). W ramach projektu zaplanowano wykonanie robót budowlanych oraz zakup urządzeń (linii produkcyjnej, wyposażenia) niezbędnych do uruchomienia produkcji i sprzedaży innowacyjnych produktów piwnych w nowym zakładzie Browar Bałtów. Projekt jest zgodny z celami szczegółowym Osi Priorytetowej 2. oraz Działania 2.5. Zwiększone zastosowanie innowacji w przedsiębiorstwach sektora MŚP. Realizowany będzie w latach 2020-2022. Realizacja projektu przyczyni się do osiągnięcia wskaźników rezultatu: – Liczba wprowadzonych innowacji produktowych – 1 szt., – Liczba wprowadzonych innowacji nietechnologicznych – 2 szt., – Wzrost zatrudnienia we wspieranych przedsiębiorstwach – 4 etaty oraz wskaźników produktu: -Liczba przedsiębiorstw objętych wsparciem w celu wprowadzenia produktów nowych dla rynku – 1 szt., – Liczba przedsiębiorstw objętych wsparciem w celu wprowadzenia produktów nowych dla firmy – 1 szt., – Liczba przedsiębiorstw otrzymujących dotacje – 1 szt., – Liczba przedsiębiorstw otrzymujących wsparcie – 1 szt., – Inwestycje prywatne uzupełniające wsparcie publiczne dla przedsiębiorstw (dotacje) – 5 025 912,63 zł, – Liczba obiektów dostosowanych do potrzeb osób z niepełnosprawnościami – 1 szt.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.