Dywersyfikacja działalności przedsiębiorstwa poprzez uruchomienie Browaru Bałtów produkującego innowacyjne produkty piwne
Celem projektu jest wprowadzenie na rynek krajowy i ponad krajowy innowacyjnych produktów piwnych – piwa miodowo-propolisowego, wykazującego duże właściwości prozdrowotne dla konsumenta (w kontekście przeciwdziałania chorobom cywilizacyjnym). W ramach projektu zaplanowano wykonanie robót budowlanych oraz zakup urządzeń (linii produkcyjnej, wyposażenia) niezbędnych do uruchomienia produkcji i sprzedaży innowacyjnych produktów piwnych w nowym zakładzie Browar Bałtów. Projekt jest zgodny z celami szczegółowym Osi Priorytetowej 2. oraz Działania 2.5. Zwiększone zastosowanie innowacji w przedsiębiorstwach sektora MŚP. Realizowany będzie w latach 2020-2022. Realizacja projektu przyczyni się do osiągnięcia wskaźników rezultatu: – Liczba wprowadzonych innowacji produktowych – 1 szt., – Liczba wprowadzonych innowacji nietechnologicznych – 2 szt., – Wzrost zatrudnienia we wspieranych przedsiębiorstwach – 4 etaty oraz wskaźników produktu: -Liczba przedsiębiorstw objętych wsparciem w celu wprowadzenia produktów nowych dla rynku – 1 szt., – Liczba przedsiębiorstw objętych wsparciem w celu wprowadzenia produktów nowych dla firmy – 1 szt., – Liczba przedsiębiorstw otrzymujących dotacje – 1 szt., – Liczba przedsiębiorstw otrzymujących wsparcie – 1 szt., – Inwestycje prywatne uzupełniające wsparcie publiczne dla przedsiębiorstw (dotacje) – 5 025 912,63 zł, – Liczba obiektów dostosowanych do potrzeb osób z niepełnosprawnościami – 1 szt.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.