Nowe trendy w gastronomii hotelowej
Celem projektu jest podniesienie jakości i atrakcyjności kształcenia zawodowego w kontekście przyszłego zatrudnienia uczniów Zespołu Szkół Ekonomicznych w Kielcach znajdującego się na terenie Kieleckiego Obszaru Funkcjonalnego, oraz zdobycie wiedzy, umiejętności i pierwszego doświadczenia zawodowego u 100uczniów a także doposażenie szkoły technicznej w nowoczesny sprzęt stanowiący wyposażenie pracowni gastronomicznej. Nowa pracownia spowoduje spełnienie przez szkołę wymagań dotyczących posiadania pracowni kształcenia zawodowego, która obecnie nie jest w pełni wyposażona. Udział 100(80K) uczniów w szkoleniach zawodowych gastronomicznych oraz w stażach u członków ROT m. in. w hotelach, restauracjach zwiększy ich szanse na rynku pracy poprzez poszerzenie kompetencji zawodowych., niezbędnych w branży hotelarsko-gastronomicznej. Głównym wskaźnikiem rezultatu jest liczba szkół i placówek kształcenia zawodowego wykorzystujących wyposażenie zakupione z EFS a wskaźnikiem produktu Liczba uczniów szkół i placówek kształcenia zawodowego uczestniczących w stażach i praktykach u pracodawcy. Grupę docelową stanowią 1 szkoła oraz 100(80K) uczniów szkoły technicznej znajdującej się na terenie KOF w województwie świętokrzyskim. Wartość projektu: 1135920 zł, wkład własny: 60000zł, kwota dofinansowania: 1075920zł, Projekt będzie realizowany na obszarze KOF w okresie 1. 10. 2020-31. 10. 2021
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.