Baza Smaku – przywrócenie płynności finansowej po kryzysie spowodowanym pandemią COVID-19
problemy przedsiębiorstwa w związku z pojawieniem się pandemii: w związku z rozprzestrzenieniem się wirusa i wprowadzeniem przez Rząd obostrzeń w branży gastronomicznej drastycznie zmniejszyła się liczba gości odwiedzających lokal Baza Smaku, co bezpośrednio przełożyło się na znaczny spadek przychodów, mimo wysokich kosztów prowadzenia działalności gospodarczej (wynagrodzenia pracowników, koszty najmu, prąd, woda, media). Aby zminimalizować koszty Przedsiębiorca zdecydował się na ograniczenie pozycji w menu w celu uniknięcia strat spowodowanych zepsuciem lub przeterminowaniem towarów. Skrócono również godziny otwarcia lokalu, co skutkowało m. in. obniżeniem wymiaru czasu pracy zatrudnionych w przedsiębiorstwie osób. Konsekwencją tego są bieżące problemy z płynnością finansową przedsiębiorstwa. potrzeba realizacji projektu: wsparcie w ramach niniejszego projektu w postaci dotacji na kapitał obrotowy pozwoli Przedsiębiorcy na szybszy powrót do pełnej oferty sprzed okresu pandemii, rozszerzenie pozycji w menu poprzez wprowadzenie nowych, dodatkowych produktów oraz przywrócenie standardowych godzin otwarcia lokalu, co bezpośrednio przełoży się na większą ilość gości, a to na zwiększenie obrotów.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.