Wdrożenie do oferty firmy Dijo Baking Sp. z o.o. nowych produktów w postaci słodkich wypiekanych wrapów z dodatkiem do 20% słodkiej gęstej masy toffi lub czekoladowej
SA 42799(2015/X) Przedmiotem projektu jest wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych prowadzonych samodzielnie przez przedsiębiorstwo DIJO Baking Sp.z o.o. w zakresie produkcji całkowicie nowych produktów spożywczych w postaci słodkich wypiekanych placków (wrapów) zawierających do 20% słodkiej masy w cieście. Produkty będą charakteryzowały się prozdrowotnym i ekologicznym składem, obniżoną zawartością węglowodanów oraz dużą zawartością białka i błonnika pokarmowego, Słodkie wrapy będą skierowane do branży HoReCa oraz dla klientów detalicznych. Klienci spółki od dłuższego czasu byli zainteresowani nabyciem produktów, które wypełnią istniejącą niszę w kategorii wrapów i które pozwolą restauracjom szybkiej obsługi wprowadzić do oferty śniadaniowej nową gamę posiłków. W wyniku realizacji projektu nastąpi wdrożenie na rynek nowych, dotychczas nieprodukowanych przez Wnioskodawcę produktów – słodkich wrapów z masą toffi lub czekoladową. Zakres rzeczowy projektu obejmuje rozbudowę posiadanej hali o magazyn i mroźnie oraz nabycie nowych środków trwałych, pozwalających na uruchomienie produkcji nowych wyrobów spożywczych. Pozwolą one na praktyczne i rynkowe wdrożenie objętych zgłoszeniem patentowym rozwiązań w zakresie produkcji nowego rodzaju wrapów, stanowiących uzupełnienie dotychczasowej oferty handlowej DIJO Baking Sp. z o.o. i odpowiedź na zapotrzebowanie klientów.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.