Wsparcie na utrzymanie działalności firmy CITO - ARTUR DOMAŃSKI
Problemy przedsiębiorstwa w związku z pojawieniem się pandemii: Sytuacja w jakiej znaleźliśmy się my – przedsiębiorcy a w szczególności restauratorzy była całkowitym zaskoczeniem chyba dla większości. Nigdy dotąd nie dotknęła nas pandemia, która w jednej chwili zatrzymała całą gospodarkę. Moja restauracja znajduje się w miejscowości turystycznej o szczególnych walorach przyrodniczych. Corocznie do Karpacza przyjeżdżają setki tysięcy turystów. Od wielu lat Karpacz rozwija się, a tzw. „martwy sezon” skraca się. Pozwala to na rozwój wielu przedsiębiorstw, wzrost zatrudnienia i płacy. Pandemia Koronawirusa spowodowała nagłe zatrzymanie dobrze prosperującej firmy. Całkowite odcięcie od turystów spowodowało spadek przychodów. Konieczna była redukcja etatów. Odnotowaliśmy straty spowodowane nagromadzeniem towaru (art. spożywcze). Musieliśmy ponosić koszty stałe takie jak: woda, prąd, gaz. Potrzeba realizacji projektu: realizacja projektu pozwoli na zachowanie zatrudnienia i utrzymanie płynności finansowej przedsiębiorstwa.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.