Wsparcie na utrzymanie działalności firmy Kuchnia Polowa Adam Mróz
W związku z pojawieniem się pandemii i wprowadzonych ograniczeń, od połowy marca do 10 maja 2020r, do trzeciego etapu znoszenia obostrzeń związanych z gastronomią – nastąpił całkowity zastój działalności firmy. Doprowadziło to do całkowitej utraty przychodu firmy, oraz straty związanej z nagromadzeniem zapasów (utrata przydatności do spożycia produktów spożywczych). Tuż po ponownym uruchomieniu działalności, obawa i strach potencjalnych klientów przed COVID-19 spowodowały, że spadło zainteresowanie produktami firmy, skutkiem tego było radykalne zmniejszenie przychodu i obrotów w początkowej fazie przywracania usług. Nie bez znaczenia pozostają dodatkowe wydatki związane z zapobieganiem rozprzestrzenianiu się Koronawirusa. Okres wiosenno-letni jest kluczowy dla prowadzenia obwoźnej działalności gastronomicznej. Plany firmy zakładały w pierwszym półroczu 2020r, uzyskanie dochodu, dzięki któremu miał powstać stacjonarny punkt gastronomiczny, rozwijający i poszerzający działalność firmy. Miało zostać wynajęte miejsce pod działalność, zakupione namioty, stoły, ławki, kasa fiskalna oraz mały samochód dostawczy, miały zostać utworzone 2 dodatkowe miejsca pracy. Na skutek utraty płynności finansowej i strat firmy – nie ma obecnie możliwości zrealizowania tych założeń we własnym zakresie. Jednak jako że, sytuacja usługowa powoli powraca do normy, jak najbardziej zasadnym staje się złożenie wniosku o dofinansowanie, które pozwoli odbudować i rozwijać działalność gospodarczą.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.