Wsparcie na utrzymanie działalności firmy" Karczma Lwowska" Waldemar Kołodziej i Cezary Flis Spółka Cywilna prowadzącej restaurację "Pod Fredrą"
Nasza Spółka prowadzi Restaurację „ Pod Fredrą” we Wrocławiu, Rynek-Ratusz 1 od 2010 r. W roku 2020 , w związku z epidemią Koronawirusa, spadek liczby klientów nastąpił już w lutym . Z początkiem marca w praktyce liczba konsumentów spadła prawie do zera a w dniu 13.03.2020 r. lokal nasz został zamknięty. Stan ten trwał prawie do końca maja 2020 r. Powyższe spowodowało powstanie prawie zerowego przychodu firmy. Jednocześnie koszty stałe działalności pozostały. Spółka nasza zatrudnia w sumie 27 osób z tego 24 na umowę o pracę. Przez ten okres ( do dnia dzisiejszego) nie zwolniliśmy żadnego z pracowników. Wszyscy przeszli na tzw. postojowe. Wystąpiliśmy o pomoc z tzw. Tarczy ( pomoc Państwa) m.in w zakresie dofinansowania wynagrodzeń pracowników. Wystąpiliśmy także o subwencję , jako mały przedsiębiorca, do PFR-u . Otrzymane środki plus własne oszczędności pozwoliły nam przetrwać ten najtrudniejszy okres. Niestety po otwarciu restauracji na przełomie maja i czerwca do dnia dzisiejszego w dalszym ciągu obroty są bardzo niskie, niewystarczające na pokrycie kosztów działalności. Wierzymy jednak, że epidemia w końcu ustąpi i znowu pojawią się rodzimi jak i zagraniczni klienci. Środki otrzymane w ramach niniejszego projektu pomogą nam przetrwać ten trudny okres i pokryć część zobowiązań bieżących związanych z działalnością takich jak czynsz najmu ( prawie 30 tyś miesięcznie), energia elektryczna, koszty zatrudnienia i Zusy, należności wobec kontrahentów, itd. i utrzymać zatrudnienie na obecnym, co najmniej, poziomie.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.