Wsparcie na utrzymanie działalności firmy Barbara Mazurkiewicz Restauracja-Zajazd "Hajduk" Firma Handlowo-Usługowa
Problemy przedsiębiorstwa w związku z pojawieniem się pandemii: przez pojawienie się pandemii i wprowadzanie zakazu prowadzenia działalności gastronomicznej przedsiębiorstwo utraciło przychody, zmarnowane zostały zapasy produktów spożywczych, w szczególności duże ilości mięsa i warzyw,jednoczenie ponoszone były koszty utrzymania działalności gospodarczej przy gwałtownym spadku wpływów. Brak szybkich decyzji odnośnie pomocy antykryzysowej, wstępne zapowiedzi tylko odroczenia składek ZUS, brak perspektyw i informacji o przewidywanym ponownym otwarciu restauracji i placówek gastronomicznych doprowadziły do rozwiązania umów z pracownikami, dlatego stan zatrudnienia na dzień 31-05-202 to tylko przedsiębiorca. W czerwcu zatrudniono czterech pracowników. Po szczycie zachorowań i ponownym otwarciu gastronomii przychody nadal nie wróciły do poziomu z przed pandemii. Potrzeba realizacji projektu: Utrzymanie płynności finansowej, pokrycie bieżących kosztów prowadzenia firmy, zakup nowych produktów spożywczych (zmarnowanych zapasów w okresie pandemii), zapewnienie wielkości zatrudnienia przy mniejszych miesięcznych przychodach.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.