Wsparcie na utrzymanie działalności firmy RESTAPART MAGDALENA STRASZYŃSKA
Konieczność realizacji projektu wynika z faktu negatywnych następstw związanych z epidemią COVID-19. Problemy przedsiębiorstwa w związku z pojawieniem się pandemii: – zgodnie z przepisami krajowymi lokal musiał pozostać całkowicie zamknięty dla klientów z zewnątrz, jedynie możliwe było wydawanie posiłków na wynos lub na dowóz; – nastąpiła rezygnacja Klientów z wcześniej już zarezerwowanych (przed pandemią) pobytów na imprezy zamknięte i okolicznościowe typu komunie, urodziny itp.; – w związku z COVID-19 wiele osób z obawy o swoje zdrowie rezygnuje z chęci spędzania czasu w lokalu; – część stałych Klientów, którzy od lat korzystają z usług firmy poinformowało, iż z uwagi na pogorszenie się ich sytuacji materialnej nie może korzystać z oferty wcale lub tak często jak to było przed pandemią. Powyższa sytuacja przyczyniła się do bardzo dużego zmniejszenia przychodów, co przy jednoczesnej konieczności ponoszenia stałych kosztów powoduje problemy z zachowaniem płynności finansowej. Brak odpowiednich przychodów i wolnych środków finansowych uniemożliwia podejmowanie działań w kierunku poszukiwania nowych klientów. Potrzeba realizacji projektu: W wyniku realizacji projektu sytuacja finansowa firmy ulegnie poprawie, gdyż: – otrzymane środki będą mogły służyć finansowaniu bieżących kosztów działalności; – dofinansowanie pozwoli na zintensyfikowanie działań, w celu pozyskania nowych klientów i nowych zleceń.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.