Wsparcie na utrzymanie działalności firmy LEXAM Maria Dorywała
W związku z COVID-19 moja restauracja została zamknięta na długi okres tj. 14.03.2020r do 14.06.2020r. to spowodowało poważne straty finansowe związane z utrzymaniem zatrudnienia, opłatami czynszu i eksploatacyjnymi oraz innymi kosztami związanymi z zabezpieczeniami higienicznymi po zamknięciu restauracji i następnie przed jej otwarciem. Wnioskowana pomoc przeznaczona będzie na utrzymanie zatrudnienia, zabezpieczenia i bezpieczeństwo higieniczne klientów, pracowników restauracji i pracodawcy. Ponadto znaczących nakładów wymagają stałe przeglądy, pod kątem dezynfekcyjnym,używanego sprzętu i innych elementów wyposażenia restauracji. Znaczące wydatki obejmują też środki higieniczne. W związku z niezbędnymi zabezpieczeniami przed COVID-19, pomoc przeznaczona będzie na wymianę zużytego sprzętu i wyposażenia ze szczególnym uwzględnieniem wyposażenia związanego z higienicznym bezpieczeństwem klientów i pracowników, w tym sprzętów bezpośrednio służących do przygotowywania posiłków. Nową stałą pozycją wydatków wymagającą pomocy jest niezbędna codzienna dezynfekcja zakupów/opakowań/ przed ich magazynowaniem.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.