Przejdź do treści Kontakt Regulamin
UE logo
tytuł projektu

Innowacyjna technologia produkcji ciasta parzonego

nazwa beneficjenta
BRZEŚĆ SIPA SPÓŁKA KOMANDYTOWA
wartość projektu
28 553 448,43 zł
dofinansowanie z UE
12 600 000,00 zł
Województwo
kujawsko-pomorskie
Powiat
włocławski
program
Program Operacyjny Inteligentny Rozwój
działanie
3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R
fundusz
Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
perspektywa
2014 - 2020

Projekt dotyczy wdrożenia innowacyjnej technologii produkcji ciasta parzonego, umożliwi: 1) produkcję nowego dla firmy wyrobu korpus ciastka z ciasta parzonego o kształcie eklera o cechach i funkcjonalnościach wyróżniających się na skalę kraju, 2) produkcję znacząco ulepszonego produktów wyroby z ciasta parzonego. Planowana do wdrożenia technologia jest rezultatem autorskich rozwiązań w obszarze technologii produkcji opracowanych przez zespół Wnioskodawcy, stanowiących nieopatentowaną wiedzę techniczną oraz wyniki prac rozwojowych przeprowadzonych na zlecenie Wnioskodawcy przez firmę GoodMills Polska Impulsem do realizacji szeroko zakrojonych prac badawczych w zakresie wysoce innowacyjnej i proekologicznej technologii produkcji był brak dostępnych, gotowych rozwiązań w ofercie producentów maszyn i urządzeń cukierniczych. W rezultacie projektu powstanie nowy dotąd nieoferowany przez firmę produkt – ww. korpus. Charakteryzujący się:1) wydłużonym okresem przydatności do spożycia z kilku dni do kilku miesięcy bez użycia substancji konserwujących. W dobie coraz większej świadomości konsumentów i poszukiwaniu produktów z tzw. czystą etykietą idealnie wpisuje się w ten trend. Obecnie przeznaczone do sprzedaży ww. korpusy po wypieczeniu i wystudzeniu są nadziewane różnego rodzaju nadzieniami ozdabiane a następnie podane do sprzedaży i dalej do konsumpcji. Taki produkt posiada termin przydatności do spożycia kilka dni Produkt oferowany przez Wnioskodawcę będzie suchy w środku bez żadnego nadzienia wysuszony do poziomu 2-3% – termin przydatności do spożycia wydłuży się do kilku miesięcy. Udoskonalanie produktów z ciasta parzonego będzie polegało na znacznej poprawie jakości produktu. Produkty produkowane w technologii Wnioskodawcy będzie miał odpowiednią objętość, charakterystyczną chropowatość strukturę oraz smak i zapach – powtarzalną w każdej partii. Realizacja projektu pozwoli Wnioskodawcy stać się wyspecjalizowanym producentem wszystkich wyrobów z ciasta parzonego.

Twój opis projektu

MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.

Dodaj zdjęcia project photos
Dodaj film lub prezentację project films
Opis projektu
Description of the project

Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem Serwisu internetowego Mapa Dotacji UE i akceptuję jego postanowienia.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, wpisanych w formularzu kontaktowym, w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) (RODO), informuję, że:

1. administratorem danych osobowych przetwarzanych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, z siedzibą pod adresem: ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, jest Minister Funduszy i Polityki Regionalnej;

2. dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość, na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. a) RODO;

3. dane osobowe mogą być udostępniane innym organom uprawnionym na podstawie stosownych przepisów do uzyskania danych;

4. w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje prawo: – żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, – wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, – cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, – wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

5. dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w celu podejmowania decyzji, w tym profilowaniu;

6. dane kontaktowe do Inspektora ochrony danych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej: Inspektor Ochrony Danych, Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, adres ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, adres e-mail: IOD@miir.gov.pl.