LUZALTURA- dywersyfikacja działalności
Celem projektu jest dywersyfikacja prowadzonych usług sceno technicznych poprzez wprowadzenie usług gastronomicznych. Oferta będzie jednak wyróżniać się na tle mapy gastronomicznej Wrocławia, gdyż miejscem inwestycji będzie barka zacumowana na rzece Odrze. Do projektu tego przygotowuję się od ponad dwóch lat. Przez ten czas zakupiona została jednostka pływająca, która przeszła we Wrocławskiej stoczni generalny remont, łącznie z piaskowaniem kadłuba. Zaadoptowana została ponadto do prowadzenia usług gastronomicznych. Na chwilę obecną pozostały jedynie prace wykończeniowe (malowanie itp) oraz zakup wyposażenia. Inwestycja dotychczas realizowana była przede wszystkim ze środków własnych oraz wsparciu kredytu bankowego. Nowa działalność, chociaż także wrażliwa na sytuację sanitarno-epidemiologiczną daje realną szansę na poprawę sytuacji finansowej firmy. Obecnie barka generuje jedynie koszty, związane między innymi z postojem w stoczni. Uruchomienie tej działalności choćby nie przynosiło w początkowym okresie dochodów ma szanse nawet przy limitach odwiedzających zarobić na swoje funkcjonowanie. Ponadto usługi te są de facto świadczone na otwartej przestrzeni, co daje większe szanse zachowania dystansu społecznego oraz wprowadza możliwość sprzedaży na wynos. Firma posiada już zgodę Zarządu Gospodarki Wodnej na zacumowanie obiektu na rzece Odrze przy Wybrzeżu Słowackiego i moście Oławskim. Nie posiada jednak środków na wyposażenie.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.