Akademia Gastronomii
Cel: Podniesienie kompetencji i kwalifikacji wśród min.32(20K12M)uczniów/ennic i 2(1K1M) nauczycieli/lek kierun TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH(TŻ) prowadzonym w Zespole Szkół Technicznych w Międzychodzie poprzez obj. wsp.40(25K15M) uczniów zajęciami i kursami zaw.,zajęciami rozwijającymi kompetencję kluczowe dla uczniów o specjalnych potrzebach edukacyjnych(zaj. rozwijające z j. niem.),doradztwem zawodowym i przeprowadzeniem staży uczniowskich dzięki nawiązaniu współpracy z lokalnymi pracodawcami, doposażenie 1 pracowni kształcenia praktycznego i objęcie 2nauczycielek kształcenia zawodowego szkoleniami i kursami w okresie od 01.03.2022 do30.06.2023r.Grupa Docelowa: 40(25K15M)uczniów z kierunku TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH i (2(1K1M) nauczycieli kształcenia zawodowego z Zespołu Szkół Technicznych w MiędzychodzieZadania:Doposażenie 1 pracowni żywieniaStaże uczniowskie Szkolenia podnoszące kompetencję gastronomiczne nauczycieli kształcenia zawodowegoZajęcia podnoszące kompetencję zawodowe uczniów warsztaty kulinarneZajęcia podnoszące kompetencję zawodowe uczniów w zakresie zasad obsługi gości – savoir-vivre zawodowyZajęcia podnoszące kompetencję zawodowe uczniów – warsztaty barmańskieZajęcia rozwijające kompetencję kluczowe (j. niemiecki) uczniów szczególnie uzdolnionych.Zewnętrzne zawodowe kursy dla uczniów związane z przygotowaniem napojówZewnętrzne zawodowe kursy dla uczniów kuchnie różnych regionówDoradztwo zawodowe dla uczniów w formie indywidualnej i grupowejZakładamy, że 100% nauczycieli/le objętych wsparciem podniesie kwalifikacje/kompetencję zawodowe; a w przypadku uczniów minimum 80% podniesie kompetencję/kwalifikację zaw.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.