Kreatywny zawodowiec
Celem projektu jest zwiększenie jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi (ZSG), w terminie od 01.01.2023 r. do 30.06.2023 r., realizowane we współpracy z otoczeniem społ.-gospodarczym, ukierunkowane na dostosowanie kierunków kształcenia i szkolenia zawodowego w ZSG do regionalnego rynku pracy oraz poprawę zdolności do zatrudnienia 64 uczniów (41K/23M) placówki, poprzez podniesienie kompetencji 20 n-li (18K/2M) kształcenia zawodowego, adaptację i doposażenie pracowni szkolnych oraz poprzez organizację dla uczniów: staży, dodatkowych szkoleń i zajęć podnoszących ich kompetencje zawodowe (sushi dla kucharzy, Ramen, Kuchnia Polska); Grupę docelową pr.stanowią ZSG w Łodzi(w ramach którego funkcjonuje Technikum i Szkoła Branżowa I i II stopnia)jego 64 uczniów (41K/23M) i 20n-li kształcenia zawodowego(18K/2M). Wskaźniki, m.in.: *Liczba n-li kształcenia zawodowego oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu,którzy uzyskali kwalifikacje lub nabyli kompetencje po opuszczeniu programu: 20(18K/2M); *Liczba uczniów szkół i placówek kształcenia zawodowego uczestniczących w stażach i praktykach u pracodawcy:10(5K/5M); *Liczba uczniów objętych wsparciem w zakresie rozwijania kompetencji zawodowych: 64(41K/23M); W pr. zaplanowano we współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym realizację 5 zadań, w tym: kursów, zajęć rozwijających kompetencje zawodowe uczniów; organizację staży dla uczniów; doskonalenie kompetencji n-li; adaptację i doposażenie pracowni/warsztatów szkolnych.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.