Kreatywny zawodowiec
Celem projektu jest zwiększenie jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi (ZSG), w terminie od 01.01.2023 r. do 30.06.2023 r., realizowane we współpracy z otoczeniem społ.-gospodarczym, ukierunkowane na dostosowanie kierunków kształcenia i szkolenia zawodowego w ZSG do regionalnego rynku pracy oraz poprawę zdolności do zatrudnienia 64 uczniów (41K/23M) placówki, poprzez podniesienie kompetencji 20 n-li (18K/2M) kształcenia zawodowego, adaptację i doposażenie pracowni szkolnych oraz poprzez organizację dla uczniów: staży, dodatkowych szkoleń i zajęć podnoszących ich kompetencje zawodowe (sushi dla kucharzy, Ramen, Kuchnia Polska); Grupę docelową pr.stanowią ZSG w Łodzi(w ramach którego funkcjonuje Technikum i Szkoła Branżowa I i II stopnia)jego 64 uczniów (41K/23M) i 20n-li kształcenia zawodowego(18K/2M). Wskaźniki, m.in.: *Liczba n-li kształcenia zawodowego oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu,którzy uzyskali kwalifikacje lub nabyli kompetencje po opuszczeniu programu: 20(18K/2M); *Liczba uczniów szkół i placówek kształcenia zawodowego uczestniczących w stażach i praktykach u pracodawcy:10(5K/5M); *Liczba uczniów objętych wsparciem w zakresie rozwijania kompetencji zawodowych: 64(41K/23M); W pr. zaplanowano we współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym realizację 5 zadań, w tym: kursów, zajęć rozwijających kompetencje zawodowe uczniów; organizację staży dla uczniów; doskonalenie kompetencji n-li; adaptację i doposażenie pracowni/warsztatów szkolnych.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.