Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa BAR MLECZNY "PRZY KOMINKU" Ireneusz Hołyk poprzez dywersyfikację działalności -przystosowanie zaplecza kuchenno-jadalnianego do nowych wymagań sanitarnych związanych z pandemią COVID-19 oraz rozbudowa obecnie świadczonych stacjonarnych usług gastronomicznych o usługi kateringowe (dowóz posiłków oraz katering podczas zleceń plenerowych).
W dobie pandemii COVID-19 branża gastronomiczna bardzo ucierpiała. Kiedy lokale gastronomiczne były zamknięte dla klientów to jedynym rozwiązaniem, aby funkcjonować było wydawanie dań na wynos. Duża część naszych klientów bała się wychodzić z domu. Dlatego postanowiliśmy poszerzyć swoje PKD o kod 56,21.Z-przygotowywanie i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (usługi kateringowe), abyśmy mogli dostarczyć naszym klientom dania do domu. Przez pandemie i lockdown branża gastronomiczna była dla pracowników niepewna, więc większość się przebranżowiła. W momencie jak zostaliśmy otwarci, zostaliśmy również ze zmniejszoną liczbą osób do pracy. Przekształcenie i innowacyjne rozwiązanie kuchni oraz sposobu wydawania dań umożliwi w sprawniejszy sposób obsłużyć większą liczbę gości na sali jak i na wynos. Wymiana agregatu chłodniczego w chłodni oraz wymiana kotła sprawi, że bar będzie funkcjonować bardziej ekologiczne a przede wszystkim energooszczędne, co będzie skutkowało zmniejszeniem opłat za prąd i gaz. Projekt ma na celu zmienienie specyfikacji naszej firmy, poszerzenie grona odbiorców oraz w przyszłości zwiększenie liczby stanowisk do pracy.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.