INWESTYCJE PODNOSZĄCE KONKURENCYJNOŚĆ I WZMACNIAJĄCE POTENCJAŁ USŁUG W CZASACH PANDEMII FIRMY HANDLOWO-USŁUGOWEJI „GRAŻKA” POPRZEZ ZAKUP ŚRODKÓW TRWAŁYCH DO FIRMY.
Uzasadnienie: Projekt zakłada zakup sprzetów i maszyn pozwalającym zwiększyć atrakcyjność obecnie prowadzonej działalności ale przede wszystkim rozwój firmy w zakresie cateringu i organizacji imprez plenerowych poza miejscem obecnej działaności, który na tym terenie jest słabo rozwinięty i nie ma dobrego poziomu usługi w tym zakresie, w czasie „COVIDU” obostrzenia częściowo nie dotyczyły cateringu i imprez plenerowych i jest to jedna z naszych dróg rozwoju. Stąd zakup nowych urządzeń usprawniających ten zakres usług jak pieca konwekcyjnego, takie urządzenie z racji swoich funkcji pozwoli na szybsze przygotowywanie potraw o dobrej jakości, a zwłaszcza dobrze radzi sobie z daniami rybnymi, o które w okresie letnim często pytają klienci (z naciskiem na rybę na parze z racji swojej lekkostrawności i niskiej zawartości tłuszczu od tradycyjnego przyrządzenia). Przy powiększeniu menu również zakładana jest większa ilość klientów lokalnie, w związku z czym do szybkiej i bezpiecznej obsługi potrzebny byłby zakup zmywarko-wyparzarki – czyli urządzenia, które w szybki i dokładny sposób wyczyści wszelkie naczynia i sztućce, co przy działalności gastronomicznej jest bardzo ważne (ogranicza do minimum możliwość zatrucia lub wystąpienia bakterii), szafy chłodniczej na przechowywanie produktów, kuchni gazowej z piekarnikiem, mobilne grille gastronomiczne, namioty imprezowe, projektor, rzutnik, nagłośnienie, meble ogrodowe, laptopy, zastawy stołowej / talerze, sztućce, szkło, półmiski, miski. Projekt zakłada również uatrakcujnienie obecnej oferty noclegowej przez wyposażenie pokoi w telewizory, oraz zwiekszenie bezpieczeństwa gości obiektu w wypoisażenie monitoringu wizyjnego. Chcemy także zapobiec przerwom w dostawie prądu kupując agregaty prądotwórcze , które są konieczne przy obsłudze imprez plenerowych np. w lesie, parkach i imprezach wyjazdowych. Przy ograniczeniach COVID nie można liczyć na rozwój poprzez imprezy t okolicznościowe, natomiast catering od czasu p
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.