Wdrożenie nowego rodzaju lodów o zwiększonej kremistości i wzrost wydajności produkcji poprzez zakup nowoczesnej linii technologicznej
Dzięki realizacji projektu inwestycyjnego poznańskiej spółdzielni spożywców zakupiono linię technologiczną do produkcji lodów. W ten sposób unowocześniono technologię produkcyjną w spółdzielni oraz poszerzono asortyment, dzięki wdrożeniu kolejnego smaku lodów kulowych („moccacino”).
Poznański przedsiębiorca poprawił również jakość i walory smakowe oferowanych produktów – zwiększono kremistość i puszystość lodów, a także odporność na topnienie. Zmniejszono natomiast ich kaloryczność.
Realizacja projektu przyczyni się do wzrostu mocy produkcyjnej oraz do zmniejszenia kosztów produkcji. Do obsługi kupionej linii technologicznej spółdzielnia stworzyła nowe stanowisko pracy.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.