Kulinarne dziedzictwo Polski w kontekście integracji europejskiej
Celem pr.jest zwiększenie- we współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym- jakości kształcenia zawodowego w ZSG w Łodzi, ukierunkowane na poprawę zdolności do zatrudnienia 192 uczniów/absolwentów szkoły (114 K/78M), poprzez podniesienie kompetencji/ kwalifikacji 27 n-li kształ.zawodowego (24K/3M), doposażenie pracowni i warsztatów szkolnych oraz poprzez organizację dla uczniów: staży/praktyk zawod., dodatkowych zajęć (Kuchnie regionalne i sródziemnomorska;Cukiernictwo; Kelnerstwo i miksologia;Baristyka;Carving;Food Design), doradztwa zawodowego, w terminie od 01.04.2017 r. do 31.03.2019 r., co jest zgodne z przeprowadzoną przez ZSG diagnozą zatwierdzoną przez organ prowadzący. Grupę docelową projektu stanowią: Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi (ZSG) w ramach którego funkcjonuje Technikum (T.) kierunek:Kelner i Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych (TŻiUG) oraz ZSZ (Kucharz), placówki prowadzące kształ.zawodowe,ich uczniowie oraz nauczyciele (n-le) kształ.zawodowego Wsparciem w ramach pr.zostanie objętych 192 uczniów (114K/78M), oraz 27 n-li (24K/3M) kształ.zawodowego kierunków: TŻiUG i kucharz.Uczniowie T.: 154 (92K/62M) osoby;uczniowie ZSZ: 38 (22K/16M) osób.W ramach pr.zaplanowano realizację 10 zadań: specjalistycznych dot.zdobywania dodatkowych umiejętności i kompetencji w zakresie:kuchni regionalnych i śródziemnomorskiej,cukiernictwa,kelnerstwa/miksologii,baristyki,carvingu,food design (zad.1-5), doradztwa zawodowego (6),staży/praktyk (7),doskonalenia umiejętności/kompetencji n-li (8) oraz doposażenia pracowni (9i 10).Liczba uczniów szkół i placówek kształ.zawodowego uczestniczących w stażach i praktykach u pracodawcy: 192 (114K/78M); Liczba n-li kształ. zawodowego oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu,którzy uzyskali kwalifikacje lub nabyli kompetencje po opuszczeniu programu: 27(24K/3M);Liczba szkół i placówek kształ.zawodowego doposażonych w programie w sprzęt i materiały dydaktyczne niezbędne do realizacji kształ.zawodowego: 1.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.