Poprawa efektywności energetycznej Piekarni Sarzyński
CEL: Osiągnięcie wysokiej efektywności energetycznej piekarni Sarzyński. Cel ten zostanie osiągnięty poprzez realizację następujących działań: -docieplenie ścian oraz dachu budynku -zmiana dachu budynku -nowa stolarka okienna i drzwiowa -ocieplenie podłóg -zmiana oświetlenia na energooszczędne -wymiana urządzeń chłodniczych na komory chłodnicze -instalacja wentylacji wraz z rekuperacją -odzysk ciepła z pieców piekarniczych W EFEKCIE REALIZACJI PROJEKTU OSIĄGNIĘTE ZOSTANĄ NASTĘPUJĄCE WSKAŹNIKI: NA POZIOMIE PRODUKTU: Liczba przedsiębiorstw otrzymujących wsparcie Liczba przedsiębiorstw, które w wyniku wsparcia poprawiły efektywność energetyczną Liczba zmodernizowanych energetycznie budynków Powierzchnia użytkowa budynków poddanych termomodernizacji NA POZIOMIE REZULTATU: Ilość zaoszczędzonej energii cieplnej Ilość zaoszczędzonej energii elektrycznej Zmniejszenie zużycia energii końcowej w wyniku realizacji projektów Szacowany roczny spadek emisji gazów cieplarnianych
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.