Uruchomienie produkcji PIWOWICY – pierwszego na rynku polskim alkoholu powstającego w wyniku destylacji piwa.
Wnioskodawca funkcjonuje na rynku od 2010r. i dynamicznie się rozwija. Przedmiotem działalności jest prowadzenie wysokiej klasy restauracji. Oferta gastronomiczna obejmuje szeroką gamę smakowitych dań oraz naturalnie warzonych piw. Głównym celem projektu jest wdrożenie efektów przeprowadzonych badań nad innowacyjnym destylatem piwa produkowanego według własnej receptury. Trunek zostanie nazwany ‘PIWOWICĄ’ i zawierał będzie około 40% alkoholu. Spółka posiada zastrzeżony znak towarowy w Urzędzie Patentowym RP (pod numerem R.265136), który określa możliwość stosowania nazwy ‘PIWOWICA’ na destylat przefermentowanego zacieru słodowego oraz piwa. Do osiągnięcia zamierzonego celu konieczny będzie zakup zestawu urządzeń do destylarni. Tym samym Wnioskodawca będzie pierwszym przedsiębiorcą, który wytwarzając z piwa w tej technologii alkohol spożywczy o zawartości alk. ok. 40% o nazwie ‘PIWOWICA’, wprowadzi go na rynek na terenie kraju.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.