Podniesienie konkurencyjności firmy poprzez rozszerzenie oferty o produkty regionalne
Celem projektu jest wzrost innowacyjności firmy poprzez zastosowanie innowacji procesowej , która pozwoli otrzymać tradycyjne produkty piekarskie o podwyższonym standardzie higienicznym i powtarzalnej jakości, nawiązujące do dziedzictwa gospodarczego regionu Warmii i Mazur sprzed 1989 r. Inwestycja pozytywnie wpłynęła na dalsze usprawnienie i unowocześnienie procesów piekarniczych oraz umożliwiło poprawę konkurencyjnej pozycji firmy. Projekt ma pozytywny wpływ na rozwój inteligentnej specjalizacji „Żywność wysokiej jakości””. Obecnie wśród konsumentów jest zapotrzebowanie na pieczywo wyprodukowane z zastosowaniem wydłużonej fermentacji, ponieważ cechuje się ono nie tylko o wiele lepszymi walorami zdrowotnymi i lepszą przydatnością w codziennej diecie, ale również posiada lepszy smak i aromat od pieczywa produkowanego przy użyciu szybkich technologii. W ramach projektu przewidziano przeprowadzenie działań edukacyjnych związanych z upowszechnianiem wśród społeczeństwa wiedzy nt. odtwarzanego dziedzictwa gospodarczego województwa warmińsko – mazurskiego. Prowadzone są aktywne działania promocyjne związane z wprowadzeniem na rynek regionalnych wyrobów piekarniczych. Są one prowadzone w miejscach sprzedaży produktów. Dzięki temu konsumenci mogą kojarzyć markę lokalnego producenta z jakością i tradycyjnym smakiem pieczywa regionalnego.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.