Badania przemysłowe i prace rozwojowe dotyczące opracowania technologii przechowywania zielonego ziarna kawy segmentu speciality, przekładające się na zwiększenie kontroli jakości i świeżości produktu docelowego.
Przedmiotem projektu jest przeprowadzenie badań przemysłowych i prac rozwojowych niezbędnych do opracowania technologii przechowywania zielonego ziarna kawy segmentu speciality zwiększającej kontrolę jakości i świeżości produktu docelowego.
Zaplanowane w ramach projektu działania ukierunkowane będą na realizację planów dotyczących prac B+R przedsiębiorstwa i wpłyną na rozwój inteligentnej specjalizacji regionalnej, określonej w Regionalnej Strategii Innowacji Województwa Opolskiego do roku 2020.
Projekt zakłada realizację 3 zadań:
- Zakup wyposażenia B+R,
- Badania przemysłowe,
- Prace rozwojowe.
W prace badawczo-rozwojowe zaangażowana będzie kadra pozostająca w dyspozycji Wnioskodawcy, oraz nowo zatrudnione osoby. Wnioskodawca przewidział inwestycje w wyposażenie badawczo-rozwojowe, które będzie wykorzystywane w realizacji planowanych prac.
Okres realizacji projektu: 2018-02-01 – 2020-03-31
M.L.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.