Wzór na smak
Proj. jest skierowany do pełnoletnich uczniów Technikum nr 5 w Olsztynie, które wchodzi w skład Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie oraz do nauczycieli Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie. Grupę docelową projektu stanowi 40 uczniów/uczennic (24K,16M). Proj.jest skier.do uczniów 18+,czyli klas IV i III, ponieważ zgodnie z diagnozą uczniowe obecnych klas II i III (przyszłych III i IV) wykazali największe zainteresowanie udziałem w projekcie, ponadto przeds. pref. uczniów, którzy po ukończ.wsparcia są gotowi do podjęcia pracy. W proj.wezmą udział uczniowie klas kelner, technik żywienia i usług gastronomicznych, technik technologii żywności. Grupę docelową w projekcie stanowi 21 nauczycieli (20K,1M). Oszacowane na podstawie liczby nauczycieli którzy zadeklarowały chęć udziału w projekcie. Nauczycielom brakuje doświadczenia w praktycznej realziacji zawodu oraz mają trudności w zarządzaniu grupą podczas zajęć, jak i nie posiadają wiedzy na temat wykorzystania kinezjologii czy neurodydaktyki w pracy z uczniem. Celem projektu jest zwiększenie możliwości zatrudnienia 40 UP (16 uczniów i 24 uczennic) Technikum Nr 5 oraz podniesienie kompetencji 21 nauczycieli (20K,21M) ZSGS, poprzez wprowadzenie praktycznej nauki zawodu połączonej z realizacją stażu oraz nabycie kompetencji miękkich w okresie od 01.09.2018 do 31.12.2019.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.