Żywienie dietetyczne
Projekt dotyczy dopasowanie metod i treści kształcenia na kierunku TŻiUG w Technikum nr 5 do zapotrzebowania rynku pracy. Projekt skierowany jest do 8 nauczycieli/ek kształcenia zawodowego (7K i 1M) na kierunku TŻiUG- technik żywienia i usług gastronomicznych Technikum nr 5 w Olsztynie, wchodzącego w skład Zespołu Szkół-Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie w woj.W-M. Technikum nr 5 uczy w zawodach:Kelner, Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik technologii żywności. Gr. docelowa obejmuje 32% wszystkich naucz. kształ. zaw. w szkole. Szkoła przy współpracy z regionlanymi pracodawcami przygot. i przeprow. diagnozę, którą zatw. Prezydent Olsztyna. Diagnoza ta jest podstawą do realizacji zadań w projekcie. Ponadto zostały zawarte porozumienia z pracodawcami na potrzeby których kierunek będzie modernizowany. Przedsiębiorcy uczestn.w konstruowaniu założeń projektu,w tym szkoleń dla naucz.jak również przedstaw.rekomendacje dot.wyposażenia poszczególnych pracowni w sprzęty niezbędne do nauki zaw. Działania te będą stanowić uzupełnienie dział.prowadz.przed rozpoczęciem real.pr.(12mc.wstecz) a skala dział.(nakł.środk.)nie ulegnie zmniejsz.w stos.do skali tych dział.Gr.docel.będzie zgodna z zapisami SZOOP i regul.konk. Projekt będzie realizowany w ramach modelu III. Celem projektu jest zwiększenie zatrudnialności uczniów Technikum nr 5 poprzez poprawę jakości kształcenia zawodowego, w tym dostosowanie wyposażenia pracowni kształcenia zawodowego do wymogów pracodawców, dopasowanie metod i treści kształcenia na kierunku TŻiUG do zapotrzebowania rynku pracy oraz wsparcie 8 nauczycieli (7K i 1M) w zakresie aktualizacji wiedzy i umiejętności zawodowych w okresie od 01.09.2018r. do 30.04.2019r.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.