Żywienie dietetyczne
Projekt dotyczy dopasowanie metod i treści kształcenia na kierunku TŻiUG w Technikum nr 5 do zapotrzebowania rynku pracy. Projekt skierowany jest do 8 nauczycieli/ek kształcenia zawodowego (7K i 1M) na kierunku TŻiUG- technik żywienia i usług gastronomicznych Technikum nr 5 w Olsztynie, wchodzącego w skład Zespołu Szkół-Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie w woj.W-M. Technikum nr 5 uczy w zawodach:Kelner, Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik technologii żywności. Gr. docelowa obejmuje 32% wszystkich naucz. kształ. zaw. w szkole. Szkoła przy współpracy z regionlanymi pracodawcami przygot. i przeprow. diagnozę, którą zatw. Prezydent Olsztyna. Diagnoza ta jest podstawą do realizacji zadań w projekcie. Ponadto zostały zawarte porozumienia z pracodawcami na potrzeby których kierunek będzie modernizowany. Przedsiębiorcy uczestn.w konstruowaniu założeń projektu,w tym szkoleń dla naucz.jak również przedstaw.rekomendacje dot.wyposażenia poszczególnych pracowni w sprzęty niezbędne do nauki zaw. Działania te będą stanowić uzupełnienie dział.prowadz.przed rozpoczęciem real.pr.(12mc.wstecz) a skala dział.(nakł.środk.)nie ulegnie zmniejsz.w stos.do skali tych dział.Gr.docel.będzie zgodna z zapisami SZOOP i regul.konk. Projekt będzie realizowany w ramach modelu III. Celem projektu jest zwiększenie zatrudnialności uczniów Technikum nr 5 poprzez poprawę jakości kształcenia zawodowego, w tym dostosowanie wyposażenia pracowni kształcenia zawodowego do wymogów pracodawców, dopasowanie metod i treści kształcenia na kierunku TŻiUG do zapotrzebowania rynku pracy oraz wsparcie 8 nauczycieli (7K i 1M) w zakresie aktualizacji wiedzy i umiejętności zawodowych w okresie od 01.09.2018r. do 30.04.2019r.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.