Doskonalenie kształcenia zawodowego w branży hotelarsko-gastronomiczno-turystycznej
Celem gł. jest dostosowanie do II 2020r . praktycznej nauki zawodu dla wszystkich grup zawodów w branży hotelarsko-gastronomiczno-turystycznej (Branży) do potrzeb gospodarki, w tym pracodawców. Gr. docelowa: szkoły i placówki oświatowe prowadzące szkol. zawodowe, centra kształcenia praktycznego i centra kształcenia ustawicznego i zawodowego dla wszystkich grup zawodów w Branży i ich uczniowie.Zad. 1 – opracowanie modelowych programów PNZ, w tym ram jakości staży i praktyk dla uczniów i modelu zachęt dla pracodawcówZad. 2 – pilotaż modelowych rozwiązańZad. 3 ewaluacja modelowych rozwiązań w zakresie PNZ, w tym opracowanie rekomendacji do zmian przepisów prawa oświatowego.Wskaźniki:7 zawodów, dla których wypracowano rozwiązania organizacyjne w zakresie pnz.592 publiczne szkoły zawodowe dla młodzieży kształcące na poziomie kwalifikacji technika, wykorzystujące wypracowane w programie rozwiązania organizacyjne w zakresie PNZ.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.