Doskonalenie kształcenia zawodowego w branży hotelarsko-gastronomiczno-turystycznej
Celem gł. jest dostosowanie do II 2020r . praktycznej nauki zawodu dla wszystkich grup zawodów w branży hotelarsko-gastronomiczno-turystycznej (Branży) do potrzeb gospodarki, w tym pracodawców. Gr. docelowa: szkoły i placówki oświatowe prowadzące szkol. zawodowe, centra kształcenia praktycznego i centra kształcenia ustawicznego i zawodowego dla wszystkich grup zawodów w Branży i ich uczniowie.Zad. 1 – opracowanie modelowych programów PNZ, w tym ram jakości staży i praktyk dla uczniów i modelu zachęt dla pracodawcówZad. 2 – pilotaż modelowych rozwiązańZad. 3 ewaluacja modelowych rozwiązań w zakresie PNZ, w tym opracowanie rekomendacji do zmian przepisów prawa oświatowego.Wskaźniki:7 zawodów, dla których wypracowano rozwiązania organizacyjne w zakresie pnz.592 publiczne szkoły zawodowe dla młodzieży kształcące na poziomie kwalifikacji technika, wykorzystujące wypracowane w programie rozwiązania organizacyjne w zakresie PNZ.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.