Wdrożenie do produkcji nowej technologii: antypoślizgowych, zabezpieczonych mikrobiologicznie opakowań z tworzyw sztucznych.
Celem projektu jest wdrożenie nowej technologii i rozwój oferty produktowej firmy o nowy produkt tj. opakowanie do żywności na bazie folii wielowarstwowej (3 warstwy) o podwyższonych właściwościach w zakresie: – ochrony mikrobiologicznej, – antypoślizgowych, – wytrzymałościowych. Integracja tych cech w jednym produkcie wynika ze zdiagnozowanych potrzeb odbiorców, a znane na rynku wyroby foliowe nie odznaczają się posiadaniem jednocześnie tylu funkcji w jednym produkcie. Czyni to rezultat projektu wysoce innowacyjnym. Zarówno produkt, jak i technologia powstały na bazie prac B+R. Ponadto technologia wytworzenia folii jest przedmiotem ochrony własności intelektualnej. Produkt będzie miał szerokie zastosowanie w branży spożywczej i rolnej, a jego przeznaczenie to transport i przechowalnictwo żywności. Uzasadnieniem realizacji projektu przez jest ogólnoświatowy trend poszukiwania opakowań o właściwościach aktywnych oraz globalna potrzeba producentów rolno – spożywczych do zachowania wysokiej czystości mikrobiologicznej produktów w trakcie transportu i przechowania. Istotną przewagą, jaką da technologia, to zapewnienie bezpieczeństwa produktów rolno- spożywczych w całym łańcuchu wytwórczym. Inwestycja technologiczna polega na zakupie środków trwałych umożliwiających wdrożenie technologii. Planowane korzyści wynikające bezpośrednio z realizacji projektu to: poszerzenie oferty produktowej i wzrost przychodów firmy.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.