Wdrożenie do produkcji nowej technologii: antypoślizgowych, zabezpieczonych mikrobiologicznie opakowań z tworzyw sztucznych.
Celem projektu jest wdrożenie nowej technologii i rozwój oferty produktowej firmy o nowy produkt tj. opakowanie do żywności na bazie folii wielowarstwowej (3 warstwy) o podwyższonych właściwościach w zakresie: – ochrony mikrobiologicznej, – antypoślizgowych, – wytrzymałościowych. Integracja tych cech w jednym produkcie wynika ze zdiagnozowanych potrzeb odbiorców, a znane na rynku wyroby foliowe nie odznaczają się posiadaniem jednocześnie tylu funkcji w jednym produkcie. Czyni to rezultat projektu wysoce innowacyjnym. Zarówno produkt, jak i technologia powstały na bazie prac B+R. Ponadto technologia wytworzenia folii jest przedmiotem ochrony własności intelektualnej. Produkt będzie miał szerokie zastosowanie w branży spożywczej i rolnej, a jego przeznaczenie to transport i przechowalnictwo żywności. Uzasadnieniem realizacji projektu przez jest ogólnoświatowy trend poszukiwania opakowań o właściwościach aktywnych oraz globalna potrzeba producentów rolno – spożywczych do zachowania wysokiej czystości mikrobiologicznej produktów w trakcie transportu i przechowania. Istotną przewagą, jaką da technologia, to zapewnienie bezpieczeństwa produktów rolno- spożywczych w całym łańcuchu wytwórczym. Inwestycja technologiczna polega na zakupie środków trwałych umożliwiających wdrożenie technologii. Planowane korzyści wynikające bezpośrednio z realizacji projektu to: poszerzenie oferty produktowej i wzrost przychodów firmy.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.