Wdrożenie technologii otrzymywania piwa z wykorzystaniem naturalnych zamienników słodu browarnianego.
Głównym celem projektu Spółki jest realizacja inwestycji technologicznej, mającej na celu wdrożenie nowej technologii otrzymywania piwa z wykorzystaniem naturalnych zamienników słodu browarnianego (pseudozbóż i superzbóż). Produkt będący efektem tej technologii cechować będzie zachowanie bioaktywnych składników tych surowców. Technologia będąca przedmiotem projektu jest wynikiem prac rozwojowych przeprowadzonych przez Spółkę. Proces technologiczny został również objęty ochroną praw własności przemysłowej poprzez zgłoszenie wynalazku w Urzędzie Patentowym RP w dniu 23.03.2017 r. pod numerem P. 420969. Planowanymi rezultatami wdrożenia projektu będą: – wdrożenie wyników własnych prac B+R, poprzez stworzenie autorskiej linii technologicznej do produkcji piwa z wykorzystaniem pseudozbóż i superzbóż – wprowadzenie unikalnego dla branży i nowego dla Browaru za Miastem produktu, którym jest piwo zawierające wysokie (wyższe niż jakiekolwiek piwo na rynku) ilości składników mineralnych, witamin i aminokwasów, charakteryzujące się niższą imunoreaktywnością. Produkt docelowo zostanie zaoferowany na rynku krajowym i międzynarodowym, – wzrost przychodów ze sprzedaży nowych produktów, – wzrost zatrudnienia – stworzenie 3 nowych miejsc pracy, a po okresie realizacji projektu wzrost do 7 miejsc pracy, – wdrożenie rozwiązań proekologicznych.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.