Wdrożenie innowacyjnej metody produkcji wyrobów nadziewanych.
Celem projektu jest wprowadzenie nowego rodzaju pierników nadziewanych. Produktu który nie jest obecnie w portfolio znaczących producentów słodyczy w Polsce i Europie. Celem dodatkowym przedsięwzięcia jest zwiększenie mocy produkcyjnych zakładu. Inwestycja pozwoli na produkcję niespotykanych obecnie na rynku pierników nadziewanych po wypieku z umożliwieniem zastosowanie nadzień, które nie są termostabilne, tj. nadzień tłustych, nadzień zawierających alkohol oraz nadzień zawierających związki bioaktywne. Tego rodzaju pierniki nie są obecnie dostępne na rynku krajowym. Zastosowanie nowego wydajnego ciągu technologicznego pozwoli na zwiększenie produkcji oraz zastąpienie energetycznie nieefektywnej linii technologicznej nową z proekologicznymi rozwiązaniami technologicznymi.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.