Opracowanie innowacyjnych produktów słodzonych glikozydami stewiolowymi w kontekście profilaktyki cukrzycy stanowiących odpowiedź na aktualne trendy konsumenckie
Celem niniejszego projektu pt. Opracowanie innowacyjnych produktów słodzonych glikozydam stewiolowym w kontekście profilaktyki cukrzycy stanowiących odpowiedź na aktualne trendy konsumenckie jest przeprowadzenie prac BR przezZAKŁAD PRODUKCJI CIAST, CUKIERNIA CORA DOROTA SUMERA, HALINA SUMERA w zakresie opracowania 3prototypów produktów słodzonych stevią tj. 1. ganasz owocowy do wyrobów czekoladowych, 2. pianka, 3. pralinka z ganaszem owocowym opracowane w trzech wariantach smakowych, a następnie wdrożenie wyników prac rozwojowych do własnej działalności gosp. przez rozpoczęcie produkcji innowacyjnych produktów. Okres realizacjiprojektu to 1.09.201930.06.2021.Projekt dotyczy innowacji produktowej.Wskazane cele zostaną osiągnięte dzięki realizacji zadań zaplanowanych w niniejszym projekcie:1.Badania przemysłoweOpracowanie receptury cukierniczej i stworzenie prototypów produktów.2.Badania przemysłoweAnaliza chemiczna w połączeniu z badaniami fitochemicznymi, antyoksydacyjnymi i standaryzacją.3.Wdrożenie Złożenie wniosku o udzielenie patentu oraz wprowadzenie wyników prac rozwojowych do własnej działalności gospodarczej poprzez rozpoczęcie produkcji innowacyjnych produktówCele operacyjne:1 Komercjalizacja uzyskanych w wyniku realizacji projektu badań i uzyskanych prototypów 3 produktów tj. 1. ganasz owocowy do wyrobów czekoladowych, 2. pianka, 3. pralinka z ganaszem owocowym opracowane w trzech wariantach smakowych.2 Złożenie wniosku o uzyskanie patentu na 3 innowacyjne produkty w terminie 12 miesięcy od daty zakończenia realizacji projektu.3 Rozpoczęcie regularnej sprzedaży 3 innowacyjnych produktów w terminie 12 miesięcy od zakończenia realizacjiprojektu min. 13 000 kgrok. Metoda pomiaru: faktury sprzedażowe, dokumenty magazynowe.4 Osiągnięcie zysku z operacji na poziomie: 582 572,18 zł w wyniku realizacji Projektu wartość osiągnięta w 2024 r,stanowi sumę zysków z lat 20192024. Metoda pomiaru: faktury sprzedażowe, historia operacji
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.