Przejdź do treści Kontakt Regulamin
UE logo
tytuł projektu

Opracowanie technologii produkcji płatków zbożowych z dodatkami białkowymi.

nazwa beneficjenta
ZOTMIS MARZENNA CZARSKA-SAWICKA
wartość projektu
211 655,94 zł
dofinansowanie z UE
146 266,30 zł
Województwo
kujawsko-pomorskie
Powiat
bydgoski
program
Program Operacyjny Inteligentny Rozwój
działanie
2.3. Proinnowacyjne usługi dla przedsiębiorstw
fundusz
Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
perspektywa
2014 - 2020

SA 42799(2015/X) Przedmiotem projektu są prace badawcze prowadzące do opracowania innowacyjnej technologii produkcji dla trzech (3) prozdrowotnych produktów spożywczych, zawierających jako podstawę płatki zbożowe (owsiane) oraz w przypadku produktu nr 1 – białko zwierzęce (mleczne/serwatkowe) w proszku, w przypadku produktu nr 2 – białko roślinne w proszku (do 70% białka), w przypadku produktu nr 3 – białko roślinne w proszku (pow.70% białka). Zakres i planowane rezultaty projektu: w ramach prowadzonych prac badawczych zostaną opracowane 3 nowe technologie produkcji uwzględniające: 1. skład jakościowy i ilościowy trzech produktów, opisany szczegółowo w specyfikacji wewnątrzzakładowej każdego z nich; 2.uzyskanie oczekiwanych właściwości fizycznych trzech produktów, zdefiniowanych przez Wnioskodawcę, które to właściwości fizyczne nie są możliwe do uzyskania w trakcie standardowego procesu produkcyjnego. Innowacja procesowa (min. na poziomie kraju): dla każdej z trzech mieszanek zbożowo-proszkowych zostanie opracowana technologia produkcji pozwalająca na uzyskanie w efekcie końcowym określonych, pożądanych cech fizycznych w tych mieszankach. Oczekiwane właściwości fizyczne dla każdego produktu końcowego 1. równomierne rozłożenie w produkcie płatków owsianych i wszystkich dodatków sypkich, 2. brak tendencji produktu (mieszanki) do rozwarstwiania tj. osypywania się części proszkowej i oddzielania od płatków.Niedopuszczalne jest, aby na dole opakowania, po wstrząsaniu, lokowała się mieszanina proszkowa, a u góry płatki, co ma miejsce po wyprodukowaniu produktu (każdej mieszanki płatków z proszkami) metodą tradycyjną, ogólnie znaną. Produkty, dla których będzie opracowana technologia produkcji uwzględniająca pożądane własności fizyczne produktu końcowego, to ulepszone produkty prozdrowotne,

Twój opis projektu

MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.

Dodaj zdjęcia project photos
Dodaj film lub prezentację project films
Opis projektu
Description of the project

Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem Serwisu internetowego Mapa Dotacji UE i akceptuję jego postanowienia.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, wpisanych w formularzu kontaktowym, w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) (RODO), informuję, że:

1. administratorem danych osobowych przetwarzanych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, z siedzibą pod adresem: ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, jest Minister Funduszy i Polityki Regionalnej;

2. dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość, na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. a) RODO;

3. dane osobowe mogą być udostępniane innym organom uprawnionym na podstawie stosownych przepisów do uzyskania danych;

4. w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje prawo: – żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, – wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, – cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, – wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

5. dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w celu podejmowania decyzji, w tym profilowaniu;

6. dane kontaktowe do Inspektora ochrony danych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej: Inspektor Ochrony Danych, Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, adres ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, adres e-mail: IOD@miir.gov.pl.