Kompetencje dla Branży Turystycznej i sektora żywności wysokiej jakości
CEL GŁ: podniesienie do końca 12/2022, zgodnie z potrzebami MŚP, kompet.w zakresie rekom. przez Sektorową Radę ds. kompetencji w sektorze turystyki przez 415 (228 K, 187 M) spośród 460 objętych wsparciem pracowników z ok. 230 MŚP z sektora turystyki/planujących działalność w sek. Turystyki (PKD N.79 oraz I) i do końca 09/2021 449 (244K, 205M) spośród 499 objętych wsparciem prac. z ok. 165 MŚP oraz 75 dużych przed. z sektora żywności wysokiej jakości PKD C.10, z wyjątkiem PKD 10.9 Produkcja gotowych pasz i karmy dla zwierz., z siedzibą w PL w oparciu o Rekomendacje Nadzwyczajne Sektorowej Rady ds. żywności wysokiej jakości GRUPA DOCELOWA: min. 460 (253 K,207 M) os. zatrudnionych w MMŚP działających/planujących działal. w sektorze turystyki (PKD N.79 oraz I) i 499 (272 K, 227 M) z sekt. ŻWJ (PKD C.10 prod. art. spoż) w tym pracow. dużych przeds. będący obyw. UKR, którzy przybyli do PL po 24.02.22r. w związku z wojną w UKR i zostali objęci ochroną czas. -siedziba w Polsce.ZADANIA:1) REKRUTACJA I MONITORING -01.01.20-31.12.222) DZIAŁANIA MERYTORYCZNE W BUR-01.03.20-31.12.22+ ZAD. antycovidowe dla Sektora Żywności Wysokiej jakości-pkt. 4.1 wnioskuGdy we wniosku mowa o kryteriachdot. MŚP z branży turystycznej, które dotyczą takżebranży ŻWJ, rozumie się to jako MŚP+duże przedsiębiorstwa z branży ŻWJ.GŁÓWNE PRODUKTY IREZULTATY:L-ba pracowników, w tym pracowników dużych przedsiębiorstw, objętych wsparciem szkol lub doradczym w zakresie rekomendowanym przezSektorowe Rady ds. kompetencji-959, w tym:525 K i 434 M, wŻWJ: 499, w tym 272K i 227M, turystyka: 460 O, K-253, M-207L-ba MMŚP objętych wsparciem w proj-395, ŻWJ:165MMŚPL-ba pracowników, w tym pracowników dużych przedsiębiorstw, którzy podnieśli kompetencje w zakresie rekomend. przez Sektorowe Rady ds.kompetencji-903(472 K i431 M), w tym dla turystyki: 415 tj.228K i 187M, ŻWJ: 449, w tym 244K/205MOdsetekUR objętych monitoringiem w ramach proj.-10%,ŻWJ: monitoring min. 5%UR prowadzonych stacjonarnie oraz min. 50% UR-zdalnych
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.